Alkmaar, 18 mei 2013.  In Noord-Holland noord was sprake van een vrij rustig verloop van de luilakviering. De politie kreeg, net als andere jaren, de nodige meldingen van jeugdoverlast en vernielingen en heeft een tiental jongeren aangehouden. In diverse plaatsen, waaronder Alkmaar, waren er wel een aantal incidenten. Enkele ruiten werden ingegooid en op het Daalmeerpad was een container in brand gestoken. Ook werd een vrouw door een tiental jongeren bekogeld met eieren terwijl zij haar ramen wilde schoonmaken, die kort daarvoor met begooid waren. In Winkelcentrum De Mare werden kramen die bedoeld waren voor de Luilakmarkt gesloopt door een groep jongeren.

Ook in Hoorn vonden een aantal incidenten plaats. Vier mannen van 21 tot 23 jaar en een jongen van 16 jaar werden daar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht, samen met twee andere jongens, een ballonnenboog voor een winkel op de Grote Noord te hebben vernield. De moeder van de jongen is in kennis gesteld en de jongen is doorverwezen naar bureau Halt. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. Op de Nieuwsteeg hield de politie vier mannen aan omdat zij met fietsen hadden gegooid en terrasstoelen omver hadden gegooid. De vier kregen een bekeuring voor baldadigheid en werden na verhoor heengezonden.

In Heerhugowaard bekogelde een groep van 25 jongeren auto's met eieren. In Den Helder werd een meisje van 14 jaar betrapt met vuurwerk in haar tas. Zij kreeg een doorverwijzing naar Halt, die de straf zal bepalen. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Pin It
Bekeken: 1046x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/