Alkmaar, 18 mei 2013. Alkmaar kent zo'n 1.600 kinderen van 4 tot en met 17 jaar die in een gezin met een laag inkomen leven. Om ook deze kinderen deel te kunnen laten nemen aan sport, cultuur of andere activiteiten heeft de gemeente Alkmaar een pakket aan regelingen, voortvloeiend uit het convenant 'Kinderen doen mee!'. De opzet blijkt succesvol. In 2012 hebben minimaal 1.200 kinderen uit arme gezinnen kunnen deelnemen aan de diverse sporten en activiteiten. Er ligt een nieuw voorstel klaar voor het schooljaar 1 juli 2013 tot 1 juli 2014. In de nieuwe begrotingswijziging voor 2013 zal  55.500 euro ten gunste van de algemene middelen vastgelegd worden. In de ontwerpbegroting 2014 zal 40.500 euro worden gereserveerd.

´Kinderen doen mee!´ bestaat uit een drietal regelingen voor kinderen van 4 tot 18 jaar in Alkmaar waarvan de ouders een inkomen hebben tot 110% van de bijstandsnorm. De regeling Lidmaatschap Vereniging is gekoppeld aan de gratis AlkmaarPas. Via tickets wordt een bijdrage van maximaal € 100,- op een lidmaatschap van een vereniging verstrekt voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De extra kosten worden dan gecompenseerd via de regeling maatschappelijke participatiekosten. Tot slot kunnen professionals in het onderwijs, de zorg of hulpverlening een aanvraag indienen bij het Alkmaars Jeugdsport- en Cultuurfonds voor bijvoorbeeld contributie, kleding of materialen.

Pin It
Bekeken: 1373x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/