De partij Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) heeft tijdens de raadsvergadering van donderdagavond een motie ingediend over de klankbordgroep die het college had beloofd in te stellen. Het gaat om een klankbordgroep die wordt betrokken bij het opstellen van het bestemmingsplan voor het Noordwest Ziekenhuis. Diverse belangengroepen, zoals erfgoedvereniging Adapt, milieuorganisatie Animo en de Buurtvereniging, zijn al uitgenodigd. Via de motie wilde BAS voorstellen om ook de actiegroep Red de Hout zitting te laten nemen in de klankbordgroep. De motie werd daarnaast gesteund door de Seniorenpartij Alkmaar, GroenLinks en de PvdA. 

Naar aanleiding van het voornemen van BAS om die motie in te dienen had de voorzitter van Red de Hout, Johan Bos, telefonisch contact gehad met BAS-fractievoorzitter Ben Bijl en er een bericht over op Facebook geplaatst. Dat bericht zorgde echter voor commotie, die groter werd toen Bijl er weer op reageerde met een bericht dat de tekst van Bos te overdreven was.

Bos schreef donderdagmiddag namelijk op Facebook onder andere dat Bijl had gezegd: “Het principebesluit tot vernieuwbouw van het ziekenhuis in de Hout is er ‘met het mes op de keel’ doorgedrukt. Raadslid Ben Bijl van BAS vindt achteraf dat hij een beslissing heeft genomen die niet weloverwogen is geweest.” Ook zou Bijl hebben gezegd dat de raadsleden slechts een paar dagen voor de vergadering waarin het principebesluit over ziekenhuis moest worden genomen de stukken te zien kregen. Bos schrijft dat Bijl het dilemma omschreef als “Je weet eigenlijk niet waar je precies voor stemt. Wij nemen als partij ons werk serieus, maar dat is zo onmogelijk. Die tijdsdruk voelde als een pistool tegen je hoofd.”

Die uitdrukkingen ‘mes op de keel’ en ‘pistool tegen je hoofd’ zijn echter te overdreven, reageerde Bijl zelf op het stuk van Bos: “Deze uitdrukkingen geven niet goed weer wat wij bedoelden. Het was een open en eerlijk gesprek en de gebruikte uitdrukkingen doen daaraan geen recht.”

Bos schreef daarop op zijn beurt een nieuw stuk waarin hij stelt dat er in dat geval hoe dan ook sprake van is geweest dat er “dat er drie dagen voor de bewuste raadsvergadering waarin het principebesluit is genomen voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis een plan op tafel wordt gelegd om maar liefst 300 miljoen euro te investeren.” Ook vindt hij dat als de actiegroep Red de Hout, die inmiddels 2300 leden heeft, door de gemeente wordt genegeerd op basis van het misverstand over wat Bijl precies heeft gezegd, dit ‘een behendige en goedkope manier is om te proberen van Red de Hout af te komen’.

De motie is overigens verworpen met 21 stemmen tegen 17.

Pin It
Bekeken: 3620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/