Maandag dienen coalitiepartijen van provincie Noord-Holland een motie in om ook goed internet te krijgen in de buitengebieden. Men wil binnen een half jaar een concreet plan zien of en hoe de Provincie hier organisatorisch en financieel aan kan bijdragen.

In buitengebieden wonen veel mensen met een bedrijf aan huis. Melkrobots worden bijvoorbeeld digitaal aangestuurd en op campings wil men ook wifi kunnen aanbieden. Maar glasvezel is in hier voor aanbieders niet rendabel.

“Omdat de regels voor staatssteun vanuit Europa op dit gebied nu tijdelijk versoepeld zijn, is het nu of nooit”, aldus Statenlid Jitske Haagsma van het CDA. “Het zal nog niet meevallen om het benodigde geld  vanuit de provincie bij elkaar te krijgen, maar veel gemeenten zijn hiervoor nu wel geld in de begroting aan het reserveren."

Pin It
Bekeken: 3230x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/