Zaterdagavond speelden de DAW-heren thuis tegen DJK-ZAR uit Amsterdam. De thuisploeg maakte het zichzelf onnodig lastig. In het laatste kwart werd de ban toch nog gebroken, waardoor alsnog een duidelijk zege onstond met 10-4.

Al na 14 seconden opende Jeroen Fennema de score voor DAW. Daarna werd goed doorgezet, maar afmaken bleek een probleem; meerdere uitgespeelde kansen en overtal situaties werden gemist. DJK-ZAR scoorde wel, waardoor DAW met 1-2 achter kwam. De tweede periode begon weer goed en binnen ruim een minuut stond Alkmaar voor met 3-2. Maar daarna bleek scoren weer lastig, een strafworp werd ook niet benut. Halverwege stond het 4-3.

Het derde kwart bleek al helemaal ongelukkig voor DAW. Ondanks twee strafworpen en meerdere overtal situaties werden niet gescoord. De gasten maakten het 4-4 en met spanning begon de thuisploeg aan de laatste periode. Nadat Maurits de Bruijn eindelijk een Alkmaarse strafworp scoorde, brak het verzet echter. Gastspeler Max Noordanus bracht de stand naar 6-4 en in de laatste anderhalve minuut lukte ineens alles wél. Een hattrick van Jeroen Fennema en nog een doelpunt van Noordanus bepaalden de eindstand op 10-4.

Bekeken: 3263x