Alkmaar, 23 mei 2013. Het Red Provadja Festival is de nieuwe troef van Provadja in de strijd om haar voortbestaan. Na een petitie die ondertekend is door ruim veertien en een half duizend mensen en raamposters met 'Red Provadja. Nu!' is dit festival de volgende actie. Het gratis festival staat in het teken van de identiteit van Provadja. De bezoekers kunnen alle ingrediënten proeven die Provadja te bieden heeft; Theater, muziek, film en debat. Artiesten werken belangeloos mee. Toneelmaker Servaes Nelissen, pianist Laurens de Boer, Felix Strategier van theatergroep Flint, de Burn Brigade Big Band, onbekend talent van Open Alkmaar en kindercabaret van Peter Tiddens hebben al toegezegd. Distribiteur Cinemien heeft de 15-delige documentaire The Story of Films beschikbaar gesteld en er zal een groot cultuurdebat plaats vinden.

De politiek beslist op 4 juli wat er gevestigd wordt in De Harmonie. Provadja wil graag verhuizen naar dit gebouw en wil niet integreren in toekomstige bioscopencomplex van JT in Overstad. Bestuursvoorzitter Willem Laan: ''Volgens ons is het DNA van Provadja niet meer terug te vinden in JT en is de levensvatbaarheid daar geenszins gegarandeerd.'' Provadja wil al jaren naar een andere locatie omdat de het huidige pand niet meer voldoet. Het Alkmaarse film- en theaterpodium hoopt met dit festival te laten zien aan de Alkmaarse politiek wat ze kwijt raken als ze niet oppassen.

 

Pin It
Bekeken: 1674x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/