Alkmaar, 27 mei 2013. Het jeugdkarateteam van Tom van der Kolk heeft een sportief succesvol weekend achter de rug. Zaterdag behaalden vier bruine band karateka's een medaille tijdens de Rotterdam Cup, een internationaal toernooi in Rhoon, en zondag slaagde één karateka voor het Dan-examen voor de zwarte band. Er waren teams uit België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Servië en zelfs uit Suriname. De karateka's uit het Alkmaarse team wisten vier podiumplaatsen te behalen. Sacha Kruijer won het goud en Roos van Leerdam het brons in de categorie onder 16 jaar, Timo Zwanenburg won zilver in de categorie tot 14 en Demi Huntelerslag pakte de derde plaats in de categorie tot 12 jaar. Voor het eerst sinds het opstarten van de karate-afdeling ging een jeugdkarateka op voor de eerste Dan. En met succes, want de zestienjarige Ivana Mandic mag vanaf nu de zwarte band dragen.

Bekeken: 1285x