Alkmaar, 30 mei 2013. Stichting Leer Werken in de Techniek en Randstad slaan handen ineen om Noordhollandse jongeren die een technische opleiding volgen extra te steunen op zoek naar werk. De technische sector zit weliswaar te springen om personeel, maar de aansluiting tussen opleiding en werk kan beter. De samenwerking moet de instroom eenvoudiger en beter maken. Stichting LWT is een samenwerkingsverband van toonaangevende technische bedrijven die meer jongeren wil enthousiasmeren voor techniek. Dit doet zij door de opleidingen in samenwerking van het ROC Nova College af te stemmen op de behoefte van bedrijven in de regio. Peter Feld, directeur Randstad Techniek vult aan: "Wij merken dat de vraag aantrekt. Om in deze vraag naar technisch personeel te kunnen voorzien, schenken wij nog meer aandacht aan opleidingstrajecten van de Randstad Vakschool en aan dit soort samenwerkingsverbanden."

Randstad gaat leerlingen van de mbo-opleidingen Operationele Techniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek van de onderwijsinstelling testen op hun capaciteiten en via sollicitatietrainingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Na een succesvolle opleiding begeleidt Randstad jongeren ook naar een baan. Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt Randstad Nederland: "Wij zijn er van overtuigd dat de arbeidsmarkt vraagt om een grotere wederzijdse betrokkenheid en vervlechting van onderwijs en het bedrijfsleven. Zo krijgen jongeren ook zicht op de gevolgen van hun beroepskeuze in termen van kansen op de arbeidsmarkt. Met een technische opleiding op zak bezitten studenten een geweldige startkwalificatie, omdat de markt er immers om vraagt. In het schooljaar 2013/2014 willen wij meteen al 100 leerlingen testen op persoonlijkheid, capaciteiten en technisch inzicht en vervolgens ondersteunen."

Pin It
Bekeken: 1390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/