Alkmaar, 30 mei 2013. Op woensdag 5 juni van 13.00 tot 16.00 uur wordt voor de tweedejaars studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) van Hogeschool Inholland een debatwedstrijd georganiseerd. Doekle Terpstra, collegevoorzitter van Hogeschool Inholland, is gespreksleider van deze nieuwe debatwedstijd. Een honderdtal studenten van de Alkmaarse en Haarlemse vestigingen van Hogeschool Inholland zullen deelnemen. De wedstrijd kent een kundige jury, die wordt voorgezeten door de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge. De debatten vinden plaats bij Inholland Alkmaar.

De nieuwe debatwedstrijd voor ongeveer honderd studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs is een initiatief van twee docenten Nederlands; Ingeborg Jansen en Judith Kat. Ingeborg Jansen vertelt: "In het kader van het vak professionele geletterdheid moeten tweedejaars studenten leren een betoog te schrijven en te voeren. Om het in een betekenisvolle context te zetten is gekozen voor een debat. Het uitgangspunt is: Wat doe je met hetgeen je geleerd hebt?" Onderwerpen voor de debatten zijn door de studenten zelf aangeleverd en gaan over het (basis)onderwijs. Studenten hebben vooraf in kleine groepen stellingen geformuleerd. Argumenten voor en tegen zijn uitgezocht op basis van eigen mening, literatuur, bronnenonderzoek en interviews met deskundigen. De beste betogen zijn uitgezocht en komen naar voren in de debatten.

De winnaar van de debatwedstrijd ontvangt een overheerlijke taart. Iedere deelnemer krijgt een medaille en bovendien een officieel certificaat van Inholland Academy. Dit waardepapier geeft aan dat de studenten de beginselen van debatteren onder de knie hebben. Het certificaat is een meerwaarde, een extra specialisatie bovenop de reguliere opleiding. Het geldt als extra bijscholing naast het nog later te behalen diploma Leraar Basisonderwijs.

Pin It
Bekeken: 1080x
https://ee.itk.ac.id/data/