Alkmaar, 31 mei 2013. Donderdag werd in de Telefooncentrale de cultuurconferentie 2013 gehouden. De gemeente organiseerde de conferentie om samen met culturele instellingen en liefhebbers in gesprek te gaan over de nieuwe cultuurnota. Rob Berends, directeur Cultuur Compagnie Noord-Holland, was de dagvoorzitter. Theater De Vest, het Kaas- en Stedelijk Museum, de bibliotheek en tal van andere toeristische en culturele trekpleister uit zowel Alkmaar als uit Schermer en Graft-De Rijp waren aanwezig. Talentontwikkeling en cultuurtoerisme waren de twee hoofdthema's waar over gesproken werd. Voor talentontwikkeling had de organisatie Alkmaars grootste voorbeeld uitgenodigd, drummer Lars Nijman. Lars droomt er al jaren van om een zeer hoog aangeschreven opleiding aan het Conservatorium van Boston in de Verenigde Staten te volgen. En het lijkt hem te gaan lukken. Via een crowdfunding campagne en door zijn talent op de juiste manier in te zetten.

Na een enthousiast verhaal over wat hij gedaan heeft om zo ver te komen en wat hij van plan is, gaf Lars tijdens de conferentie ook een kritisch signaal af. De gemeente Alkmaar moet volgens hem een fonds oprichten om jonge talenten financieel te kunnen ondersteunen, omdat de ontwikkeling naar de top veel geld kost. Ook pleit hij voor meer muzikale ruimtes waar jongeren hun talent kunnen tonen tijdens zogenaamde sessies.

De gasten gingen uiteen in twee werkgroepen; cultuurtoerisme en talentontwikkeling. Beiden voerden discussies over hoe het in de regio Alkmaar op deze terreinen in de toekomst beter zou kunnen. De conclusie was dat er meer samengewerkt moet worden. Niet alleen binnen de cultuursector, maar ook tussen toerisme, cultuur en het bedrijfsleven. En dan niet alleen gericht op Alkmaar, maar op de hele regio.

Pin It
Bekeken: 1804x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/