Alkmaar, 3 juni 2013. Veel voorbereiding was nodig, maar nu is het zover: Achtenvijftig AED-apparaten hangen verspreid door Alkmaar. Achtentwintig organisaties en bedrijven maken dit mede mogelijk. Zij stellen niet alleen hun AED beschikbaar, ook twee zeer gedreven vrijwilligers zorgden voor de werving en plaatsing ervan. De gemeente nam de andere dertig AED’s en de buitenkasten voor haar rekening. Voor de locaties van de AED’s over de stad is geprobeerd om deze zoveel mogelijk aan bekende gebouwen in de wijk te monteren. Ook andere bedrijven, waarvan hun AED niet buiten hangt, kunnen meehelpen aan Burger AED. Zij kunnen hun AED aanmelden via de website van HarstslagNu en daarbij aangeven dat de AED alleen tijdens kantooruren beschikbaar is.

De gemeente is de bedrijven erg dankbaar voor hun medewerking en organiseert daarom 5 juni een avond om hen te bedanken. Dankzij het systeem van Burger AED wordt de overlevingskans van mensen met een acute hartstilstand vergroot. Het kan iedereen overkomen: plotseling raakt een echtgenoot, partner, ouder, buurman of collega bewusteloos door een hartstilstand. Op het moment dat 112 wordt gebeld, sturen zij niet alleen een ambulance, ze versturen ook een sms aan burgers in de omgeving die kunnen reanimeren met behulp van een AED-apparaat. Vaak kunnen burgers sneller ter plaatse zijn dan de ambulance. Dit vergroot de kans dat iemand met een hartstilstand binnen zes minuten hulp krijgt. De overlevingskans vergroot hiermee met 25%. Het systeem werkt nu en Alkmaar is goed gedekt met 6 minuten-zones.

Pin It
Bekeken: 1411x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/