Alkmaar, 3 juni 2013. In de commissie Ruimte van 30 mei maakten insprekers namens de Rudolf Steinerschool en namens inwoners van Koedijk duidelijk tegen de plannen van het college te zijn om nieuwe UMTS-masten te plaatsen. Wethouder Van de Ven zag in, dat ze met een beter onderbouwd voorstel moest komen. Raadslid Feiko van der Veen gaf haar namens GroenLinks de volgende aanbevelingen mee: Sta alleen meer masten toe als de noodzaak aangetoond kan worden met objectieve, openbare gegevens, eis van de providers een maximum aan de straling en ontzie scholen. Daarnaast moet er overlegd worden met bewonersorganisaties over locaties, en moeten voorgestelde locaties actief voorgelegd worden bij alle inwoners en bedrijven binnen 500 meter.

In de bochure van gemeente Alkmaar uit maart 2006 over plaatsing GSM en UMTS masten staat: 'Onderzoek heeft niet aangetoond dat er sprake is van risico voor de volksgezondheid, maar er is ook niet bewezen dat de volksgezondheid geen gevaar loopt.' Feiko van der Veen: "Helaas hebben alle partijen behalve GL in februari 2012 de beperkingen losgelaten en toegestaan dat er nieuwe masten op gemeentegrond bij mogen komen. Daar zou dan wel weer een tegenprestatie voor gevraagd aan telecombedrijven. Daar hebben wij in 2012 ook al voor gepleit. Nu is de straling op veel plaatsen hoger dan nodig is".

GroenLinks wil ook dat de overheid het signaal afgeeft dat er mogelijk wel gezondheidsrisico's zijn. "Wie zich verdiept," stelt Feiko van der Veen, "ontdekt dat er vele onderzoeken zijn die aanwijzingen bevatten voor gezondheidsschade, geïnventariseerd door bijvoorbeeld het Bioinitiative Report." GroenLinks pleit daarom voor een bovengrens aan de straling om te voorkomen dat er onnodige schade aan de gezondheid ontstaat.

Pin It
Bekeken: 1627x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/