Alkmaar, 5 juni 2013. Ouders van verstandelijk gehandicapten, verenigd in kansPlus Noord Holland Noord, vrezen dat de gemeente Alkmaar teveel zal gaan snijden in financiering voor zorg voor hun kinderen, als straks de overheidssteun wegvalt. Hiervoor is veel deskundigheid nodig en deze kan verloren gaan als alles op een hoop gegooid zou worden met bijvoorbeeld dagopvang voor demente ouderen en mensen met een psychiatrische problematiek. Onder andere dagbesteding zoals bij Fermento, een banketbakker waar verstandelijk gehandicapten in de bediening zitten en in de keuken werken, zou hieronder kunnen leiden.

Ook voor mensen met ernstigere beperkingen die thuis wonen, ontstaan problemen. De intensieve begeleiding die zij vragen, kan niet alleen door de ouders geboden worden. Bovendien dreigt voor de thuiswonende gehandicapten ook de mogelijkheid om van tijd tot tijd begeleid uit logeren te gaan, te verdwijnen Voor ouders is zo'n logeerperiode nu juist het moment om op adem te komen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeentes heeft al aangegeven dat de gemeente moet kunnen beslissen om geen zorg te geven, maar ambtenaren hebben hier volgens de ouders de deskundigheid niet voor en kennen omstandigheden niet. KansPlus Noord Holland Noord roept inwoners van Alkmaar met een hart voor gehandicapten op, hiertegen in verweer te komen, zodat hier aandacht voor is tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. 

Meer informatie is te lezen op de website van KansPlus.

Pin It
Bekeken: 1481x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/