De politie Noord-Holland doet de komende weken veel aan preventie om woninginbraken en andere diefstallen te voorkomen. Zo werden dinsdagavond diverse 'witte voetjes' uitgedeeld in Castricum. Bij dit project gingen agenten op controle door de wijk en wezen ze bewoners op potentiële risico's. Op plekken rond woningen waar de agenten niemand aantreffen lieten ze een wit voetje achter met uitleg over de situatie.

Bij controle van een woning wisten agenten de poortdeur te openen die niet op slot was en konden ze via de achterdeur het huis binnenkomen. De bewoner zat op de bank tv te kijken en had totaal niet door dat de agenten dit allemaal ongehoord, ongezien en ongestoord konden doen. 

Bij een andere woning konden de agenten ook onopgemerkt een woning binnenkomen. Ook de rottweiler, die op de bank samen met zijn baasje tv zat te kijken, was niet aangeslagen. De bewoner was erg geschrokken toen  en de agenten hem confroneerden met de bevindingen. Bij diverse woningen was de schuurdeur of poort niet op slot. Bij een van de controles hing er zelfs een sleutel van de voordeur in de schuur. 

Het viel de agenten wel op dat er bij veel woningen automatisch verlichting aanging. Bewegingsmelders deden dus goed hun werk. Een andere tip die de politie met de actie wil meegeven is om het dieven niet te gemakkelijk te maken en bijvoorbeeld fietsen altijd op slot te zetten, ook als ze in de achtertuin of schuur staan. De politie Noord-Holland zal het project met de witte voetjes de komende weken regelmatig herhalen.

Pin It
Bekeken: 3219x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/