Regio, 13 juni 2013. Speciaal voor late beslissers organiseert het ROC Horizon College op donderdag 20 juni 'the Choice for Horizon'. Het Horizon College wil de groep leerlingen die moeite heeft met het maken van een studiekeuze extra aandacht geven. Uit onderzoek is gebleken dat late beslissers een risicogroep zijn voor voortijdig schoolverlaten. Het terugdringen van hiervan is een van de speerpunten in het beleid van het Horizon College. Tijdens het evenement kunnen toekomstige leerlingen gericht kennismaken met de mbo-opleidingen. De keuze van het  om deze leerlingen op maat te begeleiden wordt door de scholen voor voortgezet onderwijs ondersteund.

Naast extra aandacht voor de groep late beslissers, heeft het Horizon College diverse maatregelen genomen om vroegtijdig schoolverlaten terug te dringen: extra aandacht voor plaatsing tijdens de individuele intakegesprekken met de leerling, het afnemen van motivatietesten, extra begeleiding tijdens de opleiding en een streng verzuimbeleid. Daarnaast is vanuit het voortgezet onderwijs het verzoek geuit om leerlingen die in een laat stadium voor een studie kiezen, de mogelijkheid te bieden de aanmelding en intake voor de zomervakantie af te ronden. Met the Choice for Horizon biedt het Horizon College leerlingen, ondersteund door hun decaan of mentor, deze mogelijkheid.

The Choice for Horizon vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur op de locaties van het Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Voor the Choice for Horizon worden leerlingen samen met hun decaan en eventueel de ouders uitgenodigd. Vooraf worden zij aangemeld door hun decaan en geven zij aan in welke opleiding(en) ze geïnteresseerd zijn. Vanuit elke opleiding zijn er voorlichters aanwezig om de leerlingen zo goed mogelijk te informeren. Ook is er een talenten- en keuzecoach aanwezig. Om twijfels over de geschiktheid voor de opleiding weg te nemen, kunnen de leerlingen tijdens the Choice for Horizon terecht bij de loopbaanadviseurs van het Horizon College.

Pin It
Bekeken: 1166x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/