Alkmaar, 13 juni 2013. Op zondagmiddag 23 juni om 14.30 uur is het podium van Zomer op het Plein voor twee zangeressen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend: Hadewych Minis en Janne Schra. De veelzijdige Hadewych Minis acteerde in films als Phileine Zegt Sorry en Moordwijven. Momenteel speelt ze de rol van Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Janne Schra werd bekend met Room Eleven, won daarmee een zilveren harp en scoorde goud én platina. Op het Europaplein speelt tegelijkertijd de Spaanse straattheaterartiest Leandre, gevolgd door theatergroep Wie Walvis tijdens Zomer in de Mare. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Janne Schra mag met recht één van de beste zangeressen van Nederland worden genoemd. Sinds 2010 is ze een solopad ingeslagen en op 23 juni brengt ze samen met het Red Limo strijkkwartet (bekend van Kyteman), gitaar - en percussienummers van haar nieuwste album en ook oudere songs. Hadewych Minis besloot na succesvolle muziekvoorstelling Hade Part One een album op te nemen. Bij Zomer op het Plein treedt zij op met songs van haar debuutalbum. Ze speelt met haar band een electro-ponk muziek.

Het publiek kan 23 juni in De Mare genieten van nationale en internationale straattheateracts. Vanaf 14.30 uur staan de Spaanse rasclown Leandre en theatergroep Wie Walvis op het Europaplein om jong en oud te vermaken. Leandre improviseert erop los, met zijn eerlijke en ontwapenende manier heeft hij binnen no-time een grote schare mensen om zich heen hangen die hun lach niet kunnen bedwingen. Theatergroep Wie Walvis komt met de familievoorstelling Moustachio (6+). Een voorstelling humoristisch spel over een Mariachi band uit Nicaragua met muzikanten die mooie romantische serenades kunnen zingen.

Het Zomer op het Plein festival biedt een hele zomer lang een afwisselend programma met gratis toegankelijke optredens voor jong en oud. Met intieme luisterconcerten, Rabo Juniorplein en spetterende concerten op de zondagmiddagen.

 

Pin It
Bekeken: 1330x
https://ee.itk.ac.id/data/