Zaterdagavond speelde DAW uit tegen ZV Hoorn. Op papier waren drie punten goed haalbaar, maar mede door het voor de Alkmaarders smalle bad, kwamen ze niet lekker in hun spel en verloren met 8-7.

Ondanks een voortvarende start kwam de klad er snel in. Halverwege de eerste periode leidde DAW met 0-2, maar Hoorn ging al snel erop en erover. DAW had moeite met de verdediging van Hoorn in het smalle zwembad en kwam niet toe aan zijn gebruikelijke spel. Omdat Hoorn de kansen wel wist te verzilveren, liep de voorsprong halverwege de wedstrijd op naar 5-3.

Tijdens het derde kwart kreeg DAW nog steeds geen greep op de wedstrijd. Hoorn liep uit naar 7-4. Pas in de laatste periode kon DAW een vuist maken. Met nog een minuut te spelen werd achterstand teruggebracht naar 8-7. Tijdens het eindsignaal leek er nog een punt richting Alkmaar te gaan, maar het schot landde op de lat,

Heren 1 van DAW staat nu zesde met dertien punten uit tien wedstrijden, evenveel als de nummers zeven en acht in de 3e Bondsklasse A. De top vijf is uitgelopen naar minimaal vijf punten.

Bekeken: 2843x