Eindelijk speelde Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club weer eens een uitstekende wedstrijd. Thuis werd van het sterke tweede team van Amstelveen met 30-15 gewonnen. Zo werd ook meteen de tweede plek in de 2e Klasse Noord van de gasten afgepikt.

Al meteen was het raak voor Alkmaar. Na de kick-off wist Jeroen Wiebes aan de zijlijn de bal te veroveren en door een klein gaatje in de verdediging te komen (5-0). De moeilijke conversie ging naast. Halverwege de eerste helft kwam Amstelveen sterk terug en kwam via een try en een strafschop op 5-8 voorsprong. Alkmaar sloeg vlak voor de rust terug. Job Dekker scoorde een try tussen de palen, na een schitterende interceptie en een lange sprint. Met de makkelijke conversie werd de ruststand 12-8.

In de tweede helft hielden beide teams elkaar lang in balans, met alleen een penalty goal van David Dekker na 'holding' door Amstelveen (15-8). Halverwege de tweede helft brak Barney Earl, na een snel genomen strafschop, door en sprintte langs de zijlijn naar een try, die David Dekker converteerde (22-8). Maar Amstelveen nam het veldoverwicht terug en strafte een moment van onoplettendheid af (22-15).

Het bleef uiterst spannend tot in de slotfase. Totdat de pas ingevallen Dennis Earl een mooi uitgespeelde driekwartlijn aanval in de hoek afrondde (27-15). Dekker miste de conversie, maar maakte dit in de laatste minuut goed met een strafschop tussen de palen voor 30-15.

Bekeken: 3164x