Alkmaar, 17 juni 2013. In de Provadja-week van 20 tot en met 26 juni is er weer een breed aanbod aan films. Nieuw op het programma staat het martial arts drama The Grandmaster. Daarnaast draaien voor de tweede week Night Train to Lisbon, de indrukwekkende verfilming van Pascal Mercier's gelijknamige bestseller, en Hannah Arendt, het waargebeurde levensverhaal van de Duits-Joodse filosofe. Ook in de verlenging zit de jeugdfilm Mees Kees (7+). Het podium is op zondag 23 juni voor toneelgroep Expressie, die met Over Morgen een ontwapenende voorstelling heeft gemaakt over de jongste en de oudste zijn. Over zusjes die soms niet met, maar zeker niet zonder elkaar kunnen. In de wereld van Over Morgen bestaan werkelijkheid en fantasie naast elkaar en het doet er niet toe wie gelijk heeft.

Het schitterend vormgegeven The Grandmaster is zowel een martial arts drama als een tragische liefdesgeschiedenis. Op de avond van de Japanse invasie in 1936 ontmoeten twee Kung Fu-specialisten elkaar in een roemrucht bordeel. Haar naam is Gong en ze komt uit het noorden van China, hij komt uit het zuiden en is de legendarische leermeester van Bruce Lee. 

Night Train to Lisbon. gaat over het leven van een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen. Zijn leven neemt een bijzondere wending als hij een mysterieuze jonge vrouw behoedt haar leven te beëindigen. Als de vrouw spoorloos verdwijnt en haar jas bij hem achterlaat, met daarin een ticket voor de nachttrein naar Lissabon, besluit hij het ticket te gebruiken en haar achterna te gaan.

De uit Duitsland gevluchte Arendt woont in de jaren '60 het proces tegen Holocaust-architecht Eichmann bij. Daar ziet ze niet een monster, maar een middelmatige boekhouder die heeft meegewerkt aan een verschrikkelijk systeem, zonder daarbij de nodige vragen te stellen. Haar verslag, waarin ze dit 'de banaliteit van het kwaad' noemt, roept enorme weerstand op. In haar vriendenkring, maar ook ver daar buiten.

Mees Kees is de nieuwe stagiaire voor klas 6b. Van lesgeven weet hij niet zoveel, maar de kinderen helpen hem. Het wordt al snel een groot feest in de klas, maar de strenge directrice vindt het maar niks. Mees Kees won de publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm op Cinekid 2012.

Pin It
Bekeken: 1808x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/