Alkmaar, 18 juni 2013. De cardiologen van het Medische Centrum Alkmaar bereikten zaterdag 15 juni een mijlpaal: de 10.000e patiënt onderging een dotterbehandeling. Het merendeel van de patiënten met een infarct is binnen 45 minuten na binnenkomst in het ziekenhuis behandeld. Een team van interventiecardiologen staat 24 uur per dag klaar in MCA. Jaarlijks voeren de vijf interventiecardiologen tussen de 1300 en 1500 dotterbehandelingen uit in MCA. Daarmee voldoen zij ruimschoots aan de eisen van de Gezondheidsraad en de richtlijnen die door de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie zijn opgesteld. 

In 2002 startte MCA met dotteren, als eerste ziekenhuis in Nederland waar geen hartchirurgie aanwezig is. De belangrijkste voorwaarden om dit te mogen doen, betrof het aantal PCI's (dotterbehandelingen) per jaar, een goed georganiseerd hartteam en de samenwerking met een hartchirurgisch centrum. Dankzij een goede samenwerking met het VU medisch centrum kunnen de inwoners van Noord-Holland dicht bij huis voor deze behandeling terecht. Zeker bij hartinfarcten is het van groot belang dat een patiënt snel geholpen wordt.

Pin It
Bekeken: 1319x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/