Alkmaar, 18 juni 2013. Eind vorige maand is er door het Wijkbreed Overleg Centrum, de koepel van alle wijk- en buurtverenigingen in en rond het Centrum van Alkmaar, een schrijven naar de raad en het college gestuurd. Hierin stond een de wens om Provadja in the binnenstad te houden. Bert van Leijden, filmtechniek Provadja: "Voornaamste inhoud hiervan is het behoud van Provadja zonder de commerciële strop van JT-Bioscopen, waar de gemeente Provadja in wil steken. Aangezien het huidige college alle waarschuwingen van onafhankelijke- en breed vertegenwoordigende groeperingen (ook LAGroup) in de wind slaat, rest ons vanuit Provadja niets anders dan de massa te mobiliseren, zodat de verantwoordelijke politici de gevolgen van hun keus ook op het thuisfront ervaren."

De brief van het Wijkbreed Overleg Centrum lijkt (nog) geen effect gehad te hebben, aangezien het college niet van koers veranderd is. In de brief stond overigens als derde optie het Ringerscomplex genoemd, een pand dat ook niet in de binnenstad staat, maar dan wel weer de eigen identiteit kan waarborgen. Provadja denkt dat dit beter is voor het aantal bezoekers dan het mogelijk meeliften met JT. In het rapport van LAGroup staat onder andere dat een breed aanbod bezoekersaantallen ten goede komt.

Van Leijden erkent dat blijven op het Verdronkenoord niet echt een optie is. "Reële levenskansen met een vierde van de huidige noodzakelijke tekortsubsidiëring zijn in het gebouw van de Harmonie echter wel mogelijk." Vermoedelijk is deze berekening vergelijkbaar met degene die GroenLinks op maandag gaf. Wie liever zelf kijkt naar de second opinion van LAGroup in plaats van wat de verschillende partijen ervan vinden is -hier- de link naar het rapport.

Op 4 juli spreekt de Alkmaarse gemeenteraad haar verdict over Provadja uit. Het film- en theaterhuis heeft dus nog twee weken de tijd om de 'massa te mobiliseren' en te kijken of het de raad kan doen buigen of barsten. Opmerkelijk is dat de andere gegadigde voor de locatie Harmonie, Podium Victorie, zich al die tijd niet heeft geroerd.

 

 

Pin It
Bekeken: 1609x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/