In een tot de laatste seconde uiterst spannende uitwedstrijd wonnen de Alkmaarse rugbyers zondag nipt met 19-23 van de Rugby Club Zwolle.

Pas na een kwartier kwamen de eerste punten op het scorebord. De Alkmaarse kicker David Dekker scoorde een strafschop na off-side en daarna waren de rollen omgedraaid. De 3-3 stand bleef een tijdje staan, totdat Zwolle een scrum won en de bal de driekwartlijn in speelde. Een gaatje in de Alkmaarse defensie werd benut en ook de conversie (10-3). Een strafschop tussen de palen maakte het 13-3. Alkmaar kwam ging stevig in de aanval en tijdens een 5-yards scrum voor de Zwolse goallijn, pikte Pim van Asperdt de bal op en dook over de streep. De conversie van David Dekker was raak en zo stond het 13-10. Op slag van rust scoorden eerst Zwolle en daarna Alkmaar nog een strafschop (16-13).

In de tweede helft werd een half uur lang niet gescoord. Toen was het Zwolle dat weer een strafschop na off-side benutte (19-13). Maar toen begon Alkmaar weer aan te dringen. Winger Gijs Ammerlaan brak uit, maar werd vlak voor de lijn getackeld. Vanuit de ontstane ruck kon captain Jeroen Neeven alsnog een try scoren. Na de moeilijke conversie van David Dekker ging Alkmaar met 19-20 aan de leiding. Met nog een strafschop voor Alkmaar werd de stand 19-23. Zwolle had nog een daverend slotoffensief, maar Alkmaar bleef met kunst en vliegwerk en vooral keihard verdedigen overeind.

Het blijft erg spannend boven in de 2e Klasse Noord. RFC Haarlem leidt met 41 punten uit 11 wedstrijden. Daarna volgen respectievelijk Alkmaar, HRC 2 en Amstelveense RC 2 met elk 39 punten.

Bekeken: 3181x