Alkmaar, 24 juni 2013. Zaterdagavond presenteert Zomer op het Plein de Friese zangeres Nynke Laverman. Samen met haar band brengt ze nummers in het Fries. Nynke Laverman is de uitvinder van de Friese fado. Op haar debuutalbum Sielesâlt zong zij vertaalde gedichten van Slauerhoff, op muziek uit de Portugese fadotraditie. Ze ontving hiervoor de literaire Piter Jellesprijs. In 2005 verscheen haar tweede album DE MAISFROU met Mexicaanse, Cubaanse en Argentijnse invloeden. Voor haar derde album Nomade leefde Nynke een maand bij een nomadenfamilie op de steppe in Mongolië. Voor deze CD won ze in 2010 een Edison en de Friese Popprijs. Haar vierde album Alter is niet door reizen geinspireerd, maar van dichtbij; Het Friese land en het moeder worden. Nynke treedt op met Sytze Pruiksma (slagwerk & Nordse Balke), Jan Roel Hamersma (marimba), Manuel Cazas (Spaanse gitaar) en Oleg Fateev (accordeon).

Zomer op het Plein Het Zomer op het Plein festival biedt een hele zomer lang een afwisselend programma met gratis toegankelijke optredens voor jong en oud. Met concerten op de zondagmiddagen, intieme luisterconcerten, jeugdvoorstellingen en straattheater. Lees het volledige programma op de website.

Pin It
Bekeken: 1342x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/