Alkmaar, 24 juni 2013. Het Orgelfestival is nog in volle gang. Na een succesvolle start in het weekend wordt blijven de orgels van de Grote Kerk vol in gebruik. Vele binnen- en buitenlandse musici en artiesten staan geprogrammeerd voor een aantrekkelijk, uitdagend en divers muzikaal aanbod voor jong en oud. Op maandag en dinsdag worden er juryconcerten gespeeld. Op maandag wordt zijn dat: 'Inspiratie uit Lübeck' door de Lübeckse Jacobi-organist Arvid Gast en 'Uitstapje naar Weissenfels' door Daniel Zaretsky uit St-Petersburg, en op dinsdag zijn dit "Ich dachte diese Kunst wäre ausgestorben..!" door Theo Jellema, organist van de Grote of Jacobijnenkerk te Leeuwarden, en "Vakmanschap is meesterschap" - Jörg-Andreas Bötticher, organist in Basel.

Op donderdag 27 juni is er tijd voor iets anders dan het concours. Dan is er een muziekavond voor en door de jeugd met muziek, dans en theater. Deze wordt georganiseerd door Artiance, Centrum voor de Kunsten en het Regionaal Jeugd Orkest Artiance.

Op vrijdag is er het wekelijkse Kaasmarktconcert, deze keer verzorgd door Gergen Gritter. Hij speelt een selectie van ‘highlights’ uit Bach’s cantates. Hij verenigt zang, spel en begeleiding in één. Geen eenvoudige opgave, maar wel voor iemand die passages met zijn voeten kan spelen die anderen niet eens met de handen kunnen uitvoeren. In de avond is vindt de finale van het internationale +Schnitger Orgel Concours 2013.  De finalisten spelen muziek vanzelfsprekend Bach.

Zaterdag 29 juni is wordt er een orgelconcert gegeven door deelnemers van de Zomeracademie. In de avond vindt het slotconcert plaats van Orgelfestival 2013. Een orgelconcert anno 1739": Bach's Dritter Theil der Clavier-Übung. Uitgevoerd door respectievelijk de organisten Frank van Wijk (Bergen/Alkmaar), Daniel Zaretsky (St. Petersburg), Jörg-Andreas Bötticher (Basel), Arvid Gast (Lübeck) en Pieter van Dijk (stadsorganist Alkmaar) met medewerking van Amsterdams Vocaal Ensemble Duodektet o.l.v. Christiaan Winter.

De juryconcerten, de finale van het concours en het slotconcert kennen een entreeprijs, de andere concerten zijn gratis toegankelijk.

Pin It
Bekeken: 1313x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/