Alkmaar, 5 juli 2013. Begin juni zijn er bij wijze van proef op verschillende hoogbouwlocaties in Oudorp en Overdie zogenaamde 'voedsel- en biocontainers' geplaatst. Het zijn twee groene rolemmers, waarin bewoners oud brood en overtollig eten kwijt kunnen. De containers zijn een nieuwe maatregel om de overlast door meeuwen tegen te gaan.  De maatregel heeft te maken met het feit dat het weggooien van voedsel niet past binnen de islamitische cultuur. Het voedsel dat in de containers terecht komt wordt niet vernietigd, maar wordt 'vergist' om biogas en elektriciteit creëren, en vervolgens gecomposteerd. Compost is goedkoper dan kunstmest en beter voor het milieu. Uiteraard dragen de containers er ook aan bij dat Alkmaar tot een hoger percentage aan afvalscheiding kan komen. De containers worden afgesloten met een slot, om gebruik door onbevoegden te voorkomen. Daarnaast hebben alle bewoners een klein groene emmertje ontvangen. Op die manier wordt het eenvoudiger om groente- en fruitafval naar de container te brengen.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): 'Mensen moeten zich bewust worden dat ze zelf plagen kunnen veroorzaken door voedsel op straat te gooien.' In dat kader heeft gemeente Alkmaar ook een rondje gemaakt langs moskeeën. 'We hebben in de moskeeën aandacht gevraagd voor het aanleveren van overtollig eten. We kregen goede respons,' stelt Nagengast.

 

Pin It
Bekeken: 1979x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/