De advocatenshow RACE van het Nationale Toneel komt op 11 januari naar Theater De Vest. De grimmige komedie over de vernietigende gevolgen van (positieve) discriminatie met onder andere Mark Rietman en Hein van der Heijden wordt gebracht als een razendsnel visueel spektakel.

RACE is gebaseerd op het gelijknamige stuk uit 2009 van de Amerikaanse toneelschrijver/regisseur David Mamet. Een rijke, witte zakenman Charles Strickland (Hein van der Heijden) wordt ervan verdacht een zwarte vrouw te hebben aangerand in een hotelkamer. Hij klopt voor zijn verdediging aan bij twee gehaaide topadvocaten, de één donker (Werner Kolf), de ander blank (Mark Rietman). De juristen zelf twijfelen eerst of ze wel met hem in zee moeten gaan. Want of de man nu schuldig of onschuldig is, de kans dat hij wordt vrijgesproken lijkt zeer klein. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk?

RACE is een ‘mindfuck’, vooral voor het publiek. In het stuk gaat het eigenlijk niet over thema’s als racisme en seksisme; David Mamet installeert deze giftige zienswijzen venijnig in het brein van de kijker en laat ze deel uitmaken van zijn of haar eigen kijkervaring hier-en-nu.

RACE begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 27,50 en kunnen worden gereserveerd via taqatheaterdevest.nl of via de kassa van 12.00 tot 16.00 uur. (foto: Kurt van der Elst)

Pin It
Bekeken: 3201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/