In de nacht van donderdag op vrijdag is bij Sint Maartensvlotbrug een 33-jarige Alkmaarder aangehouden wegens rijden met drugs op en het weigeren van een bloedproef. Hij moest zijn rijbewijs en auto inleveren en zal opnieuw zijn rijvaardigheid moeten bewijzen.

Rond 02.00 uur kreeg de politie melding dat een auto al slingerend over de N9 richting Den Helder reed. Ter plaatse zag de politie een automobilist die afwisselend bijna stil stond en vol gas gaf. Hij had ook de hele weg nodig en botste bijna frontaal tegen een vrachtwagen. De man reageerde niet op het stopteken of de blauwe zwaailichten. Toen de agenten naast hem gingen rijden, botste hij bijna tegen hen aan. Uiteindelijk knalde de auto aan de verkeerde weghelft tegen de vangrail en kwam tot stilstand.

De bestuurder was verward, slecht aanspreekbaar en had de uiterlijke kenmerken van iemand die onder invloed van drugs verkeert. Agenten vonden een flesje met vermoedelijk GHB en een pil, lijkend op harddrugs.

De Alkmaarder weigerde op het bureau mee te werken aan een bloedproef, iets dat te boek staat als misdrijf. Bij controle bleek hij al eerder te zijn gepakt wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen en bovendien wordt een 'artikel 130-procedure' gestart om te bepalen of de man wel lichamelijk en geestelijk geschikt is voor het autorijden. 

De Alkmaarder mocht zijn roes in de cel uitslapen om later verhoord te worden.

Pin It
Bekeken: 3177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/