Koog Zaandijk, 29 juli 2013. Een notoire inbreker is in de nacht van 24 op 25 juli in Koog Zaandijk aangehouden toen hij zich in een tuin verschool met inbraakgereedschap. De politie had de 52-jarige man al langere tijd in het vizier. Agenten van de eenheden Amsterdam, Den Haag en Noord-Holland werkten nauw samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om de inbreker aan te kunnen houden. De verdachte reisde vrijwel elke avond per trein vanuit Amsterdam naar verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland. Hij deed ook Alkmaar aan. Vermoedelijk pleegde hij vele inbraken, waarna hij 's ochtends vroeg weer naar Amsterdam terugreisde. In een kluisje bewaarde hij zijn inbrekersgereedschap. De politie merkte het gereedschap met zogenaamde microsporen-tracers die door het NFI zijn ontwikkeld. De voor het oog onzichtbare substantie laat sporen na waar het gereedschap gebruikt wordt.

Op 24 juli reisde de inbreker van Amsterdam naar Koog Zaandijk. Hij werd daarbij gevolgd door agenten in burger. Na enige tijd verdween hij uit het zicht toen hij de bosjes van een tuin in ging. De agenten konden hem met een warmtecamera al snel traceren; hij lag stil op een tuinbank van een woning aan de Museumlaan. Vermoedelijk wilde hij een dutje doen voordat hij aan het 'werk' zou gaan. De man werd aangehouden. Bij fouillering bleek hij het gemarkeerde inbrekersgereedschap bij zich had.

Twee inbraken - in Alkmaar en Castricum - konden al aan de inbreker worden verbonden toen daar sporen van de gebruikte tracers werden aangetroffen. Mogelijk kunnen met de aanhouding nog meer inbraken worden opgelost. De man zit nog vast.

Pin It
Bekeken: 1149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/