Alkmaar, 30 juli 2013. De Kaasfabriek, het creatieve en innovatieve 3D FabLab voor regio Alkmaar, neemt deel aan het internationale Ohm festival in Geestmerambacht. In haar knalgele container met uitklapbare zijkant verwelkomt het Kaasfabriek team van 31 juli tot en met 4 augustus de internationale bezoekers van Europa's grootste outdoor hacker- en maakfestival. In de Kaasfabriek krijgt het 3000 koppige festivalpubliek toegang tot innovatieve technologieën zoals 3D printers, lasercutters en vinylsnijders. Samen met het publiek zal gewerkt worden aan het maken van slimme en leuke producten. In de container kunnen nieuwsgierige geesten van 4 tot 100 jaar elkaar ontmoeten en met de allernieuwste apparatuur hun creatieve ideeën omzetten in producten van bijvoorbeeld kunststof, hout of aluminium.

De piepjonge stichting KAASFABRIEK | FabLab regio Alkmaar geeft makers uit de regio een plek om elkaar te leren kennen en te experimenteren met de nieuwste technologische ontwikkelingen: elkaar ontmoeten en kennis delen is het uitgangspunt. Met wat de Kaasfabriek te bieden heeft, sluit het naadloos aan bij de 'open source' gedachte die zo kenmerkend is voor de Ohm festival bezoeker.

Naast deelname aan het Ohm festival en evenementen zoals de opening van de verbouwde bibliotheek Alkmaar en 'Kunst tot in de nacht' in de maand september, ontwikkelt De Kaasfabriek educatieve workshops voor het onderwijs en biedt het een interessant lab voor bedrijven. De Kaasfabriek hoopt ook een broedplaats te zijn voor een brede doelgroep van vormgevers, kunstenaars, architecten, ontwerpers, modelbouwers, modeontwerpers en sieradenmakers uit de regio om hun verbeelding om te zetten in creatieve ideeën en uiteindelijk een opvallend prototype, maquette of kunstobject te realiseren.

De Kaasfabriek bouwt sinds kort aan haar nomadisch FabLab op het terrein van HAL 25. De knalgele container is de eerste van een serie containers die opgebouwd worden tot futuristisch laboratorium. De Kaasfabriek zal de innovatie van Alkmaar kracht bij zetten. Meer informatie over de Kaasfabriek vindt u op de website en Facebook

Pin It
Bekeken: 1154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/