Stompetoren, 15 augustus 2013. Door de stichting Kunstweek werd Menno Bauer dit jaar, voor de achtste keer op rij, genomineerd voor de verkiezing van 'Kunstenaar van het jaar', ondanks dat hij op het moment geen solo-expositie heeft. De uitslag wordt bepaald door het publiek, dat tot eind augustus kan stemmen op de website van Kunstweek. Bauer's schilderijen hebben al veel van de wereld gezien. Zoals via Gallery Artpointblack te Florence, dat zijn werk promoot in Italië. Een tentoonstelling in Gallery JMA te Wenen, leidde tot uitnodigingen voor deelname aan kunstbeurzen in Moskou en Beijing. In Duitsland is zijn werk te vinden bij galerie Marziart in Hamburg en in België bij galerie De Chêne in Merksplas. Bij de kunstuitleen is het werk van Bauer door heel Nederland vinden.

Bauer zag in 1949 het levenslicht te Haarlem, maar woont inmiddels al jaren in Stompetoren, waar hij ook zijn atelier heeft. Begin 1979 gaf hij een succesvolle loopbaan als fotograaf op voor het onzekere bestaan als vrij kunstenaar. Bauer is gevoelsmens tot in zijn vingertoppen. Passie en pijn schuren elkaar op zijn schilderijen. Toch bevatten de werken nergens zware dramatiek. Het gebruik van zilvergrijs en wit, dat gepaard gaat aan een tere, beweeglijke lijnvoering, geeft zijn liefdestaferelen zelfs een vlinderachtige lichtheid.

 

 

Pin It
Bekeken: 1841x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/