Alkmaar, 15 augustus 2013. Innovatieve voorzieningen zoals E-Health en domotica kunnen mensen met een beperking en/of ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te blijven wonen. De gemeente Alkmaar start een pilot om mensen vertrouwd te maken met deze nieuwe en slimme hulpmiddelen. Nu de gemeente vanaf 2015 de begeleiding van een grote groep mensen met een beperking vanuit de AWBZ overneemt, wil zij de gelegenheid aangrijpen om ook nieuwe en moderne middelen in te zetten. De pilot brengt deze mogelijkheden in kaart en met een gerichte campagne in 2014 wordt het gebruik van innovatieve voorzieningen verder gestimuleerd.

"Gemeenten zien veel grote veranderingen op zich af komen. In de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) krijgen we te maken met heel nieuwe doelgroepen, zoals mensen met een psychiatrische en verstandelijke beperking" aldus verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven. "In ons coalitieakkoord is afgesproken dat we niet bezuinigen. Maar het is wel nodig om al te kijken naar nieuwe en slimme mogelijkheden om mensen langer in hun eigen thuissituatie te kunnen helpen en begeleiden. Met deze pilot proberen we ons een beeld te vormen van de behoeften van de doelgroepen én van de mogelijkheden die er op de markt zijn. We zoeken hierin met name de samenwerking: zorgaanbieders, zorgverzekeraars, woningbouwcorporaties en innovatieve elektronicaketens denken mee. Dit alles met als doel om in 2014 daadwerkelijk de eerste vernieuwingen al te kunnen introduceren."

De officiële kick off van de pilot is binnenkort. Hierbij wil Van de Ven, behalve de gemeenteraad, graag de nodige partijen zoveel mogelijk betrekken. De pilot loopt tot 1 januari 2015.

Pin It
Bekeken: 1731x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/