Athene, 22 augustus 2013. AZ heeft het eerste duel tegen het Griekse Atromitos FC met 1-3 weten te beslissen. Tijdens de eerste helft van het duel gebeurde er eigenlijk weinig en wisten beide ploegen vrijwel geen echte kansen te creëren. Na de rust was dat anders. AZ pakte een 0-2 voorsprong na treffers van Johann Berg Gudmundsson en Aron Jóhannsson, die scoorde uit een lange pass van de op dat moment net in het veld gekomen Willie Overtoom.

De spanning kwam terug toen de door keeper Esteban tegen de grond gewerkte Dimitrios Papadopoulos scoorde uit een strafschop. In de extra tijd was het opnieuw Gudmundsson die voor AZ de bal in het net wist te krijgen. Daarmee verscheen ook meteen de eindstand op het bord: 1-3. Volgende week donderdag treed Atromitos aan in het AFAS stadion voor de return. Met dit resultaat is de groepsfase van de Europa League voor AZ erg dichtbij.

Bekeken: 1038x