In een anonieme sollicitatie wordt een voorselectie op basis van leeftijd, geslacht of etnische informatie tegengegaan. Paul Verbruggen (PvdA) diende hiervoor een motie in bij de raad.

Verbruggen pleitte om een proef te doen met de mogelijkheid om anoniem te solliciteren op gemeentevacatures. GroenLinks en SPA steunden hem. Er waren ook sceptische geluiden te horen. Gosse Postma (CDA) vroeg zich af of er aanleiding was om aan te nemen dat er bij gemeente Alkmaar gediscrimineerd wordt. John van der Rhee (VVD) wist van proeven, waaruit juist bleek dat liever niet anoniem gesolliciteerd wordt. Mohamed Keskin van eenmansfractie Denk vond het niet ethisch, omdat mensen zichzelf en hun afkomst dan verloochenen om voor de baan in aanmerking te komen.

Verbruggen verwees naar een soortgelijk experiment in Den Haag, waarbij dertig procent meer brieven binnenkwamen dan gemiddeld. De sollicitant voelt zich vrijer om te solliciteren omdat de nadruk ligt op ervaring en kennis. Ook liet hij de raad weten de gemeente Alkmaar absoluut niet te beschuldigen van voorselectie; discriminatie op de arbeidsmarkt gebeurt meestal onbewust. De motie werd uiteindelijk met 20-17 verworpen.

Pin It
Bekeken: 3008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/