Alkmaar, 24 augustus 2013. Wanneer mensen uit elkaar gaan, komt er veel op hen af. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar komen regelmatig vragen binnen over echtscheiding. Om deze mensen voortaan beter op weg te helpen, start het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met een speciaal spreekuur 'Uit elkaar, met 1 plan'. Vanaf donderdag 5 september 2013 kan iedereen gratis terecht in het CJG Alkmaar Noord, in Mare Nostrum aan de Arubastraat 4. Het team wat spreekuur houdt, bestaat uit maatschappelijk werkers, sociale raadslieden en opvoedadviseurs. Door de brede deskundigheid is hulp mogelijk bij financiële en juridische aspecten, opvoedkundige vragen, vragen over afspraken met de ex-partner en vragen over nieuwe stiefgezinnen.

Voorbeelden van vragen waar mensen bij het spreekuur terecht kunnen, zijn: ik wil weg bij mijn partner, maar weet niet wat er allemaal op me af gaat komen. Hoe vertel ik het de kinderen? Hoe maak ik een ouderschapsplan? Hoe maak ik goede afspraken met mijn nieuwe partner over de opvoeding van de kinderen? Voor de echtscheidingsprocedure is altijd een advocaat of een mediator nodig. Het CJG onderhoudt contact met een aantal advocatenkantoren die vragen direct kunnen beantwoorden en die helpen bij mediation of een juridische procedure.

Het spreekuur van CJG is gratis en voor iedereen toegankelijk, iedere donderdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar Noord. Meer informatie is te vinden op de website van CJG.   Het Centrum voor Jeugd en Gezin is de plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders, jongeren en professionals terecht kunnen voor vragen over opvoeden en opgroeien. Naast deze locatie in Noord, zijn er locaties in Oost (Merwedestraat 4) en in Zuid (Ruusbroechof 96/van Alphenstraat 9). Het CJG staat ook op Facebook.

Pin It
Bekeken: 1373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/