Alkmaar, 2 september 2013. Op vrijdag 6 september begint de tweede serie "Laurentiusconcerten" die in de St. Laurentiuskerk wordt gehouden. Het openingsconcert zal worden gegeven door het duo Esmera, dat gevormd wordt door Jean-Sebastien Beauvais, contratenor en Una Cintina, orgel. Gezongen en gespeeld worden onder andere het Ave Maris Stella van Jean Titelouzee, het Salve Regina van Pergolesi. Daarnaast worden werken uitgevoerd van Max Reger, Antonin Dvorak, en Maija Einfelde. Het concert wordt afgesloten met het "La vierge à Midi" van Hendrik Andriessen. Bij de verschillende werken komt de klankkleur van het Pelsorgel in de St. Laurentiuskerk ten volle tot zijn recht.

De serie wordt op vrijdag 13 september voorgezet met een concert voor Orgel en Viool door Indulis Cintins, viool en Una Cintina, orgel. Op 20 september bespelen Erik-Jan Eradus en Una Cintina het Pelsorgel "quarte mains" of te wel met vier handen en voeten. De serie wordt op vrijdag 27 september afgesloten met een concert door Liga Vilmane onder het motto "Eben meets Buxtehude". Al met al een prachtige serie concerten die de moeite van het bijwonen waard is. De toegang tot de concerten is gratis; wel zal ter bestrijding van de onkosten na a?oop een deurcollecte worden gehouden.

Pin It
Bekeken: 1258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/