Alkmaar, 3 september 2013. Sportbureau Alkmaar ging afgelopen maandag weer van start met haar naschoolse sportaanbod, het SportX project. Het project draait op 19 basisscholen waarbij 15 trainers van diverse Alkmaarse sportverenigingen de scholen bezoeken om sportlessen te verzorgen. Op de SportX-scholen zijn vakleerkrachten werkzaam die het hele jaar de reguliere gymlessen verzorgen op de school. Tijdens deze lessen promoten zij het naschoolse SportX-aanbod en delen zij de inschrijfformulieren. Ieder kind kan vervolgens bepalen voor welke sport hij/zij zich wil inschrijven, waarbij iedere periode van vijf weken een andere sport wordt aangeboden door een van de 15 ervaren trainers.

Alkmaar was in 2008 een van de eerste grote gemeenten die uitvoer gaf aan de ‘Impuls brede scholen, sport en cultuur’ in samenwerking met schoolbesturen en andere betrokken lokale partijen. Bij het Sportbureau Alkmaar zijn in het kader van deze impuls combinatiefunctionarissen op het gebied van sport en onderwijs aangesteld. Deze SportX-vakleerkrachten verzorgen het bewegingsonderwijs op 19 scholen en organiseren ook per school één tot twee keer per week een sport- of bewegingsactiviteit na schooltijd samen met een verenigingstrainer. Een aantal van de SportX-vakleerkrachten verzorgen ook weerbaarheidstrainingen of motorische remedial teaching (MRT).

Voor meer informatie en een ovezicht van scholen en sportverenigingen verbonden aan het SportX-programma klik -hier

Pin It
Bekeken: 1412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/