Op woensdag 8 maart brengt de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Alkmaar een bijzondere versie van de Johannes Passion ten gehore. Het stuk, onder leiding van dirigent Jos van Veldhoven, wordt naast het koor uitgevoerd met een selectie zangers en musici die aan het begin van hun (solo)carrière staan.

Tussen de Mattheüs Passion en de Johannes Passion, is de laatste ouder en ook korter, vlotter en rauwer. Waar in de Mattheüs Passion door uitgebreide aria’s meer bespiegeling plaatsvindt, richt de Johannes Passion zich meer nadruk op het verhaal. Het is een spectaculair stuk waarin het koor wreed bijtend tekeer gaat tegen Jezus. Daar staan aria’s zoals ‘Es ist vollbracht’ en koralen zoals ‘Ach Herr, lass dein lieb Engelein’ tegenover.

In de nieuwste concertreeks van de Nederlandse Bachvereniging wordt gewerkt met jonge talentvolle zangers; iedere aria wordt door een andere solist gezongen.

De voorstelling duurt van 20:15 tot 22:30 uur. Toegangskaarten à € 39 kunnen worden gereserveerd via taqatheaterdevest.nl en bij de kassa van het theater. (foto: Anna van Kooij)

Pin It
Bekeken: 3411x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/