Alkmaar, 5 september 2013. Traditiegetrouw wordt de serie Zomeravondconcerten in de Grote Kerk afgesloten met een verzoekprogramma. Dit concert vindt plaats op woensdag 18 september en wordt gegeven door stadsorganist Pieter van Dijk en zijn muzikale compagnon, organist Frank van Wijk uit Bergen. Waarschijnlijk omdat er vorig jaar geen Verzoekconcert plaatsvond, waren er dit jaar genoeg verzoeken om er de hele serie mee te vullen. Het zal voor de musici niet gemakkelijk zijn geweest om een keuze te maken. Uiteraard worden beide orgels bespeeld. Frank van Wijk begint op het Van Covelensorgel met muziek van de oud-Nederlandse componisten Tylman Susato en Adriaen Willaert. Dan volgt er een spannend moment, want Pieter van Dijk op het grote orgel en Frank van Wijk op het kleine orgel zullen gaan improviseren. Het gebeurt eigenlijk nooit dat beide orgels tegelijk te horen zijn.

Na de improvisatie wordt alleen het grote Van Hagerbeer/Schnitgerorgel bespeeld in muziek van Böhm, Bach en Handel. Het deel voor de pauze wordt afgesloten met een stuk uit de Gran Partita van Mozart, uitgevoerd door beide organisten met 4 handen en 4 voeten. Eigenlijk volgt er na de pauze nog weer een heel concert. Pieter van Dijk begint met Mendelssohn en muziek van een componist die nooit voor orgel heeft geschreven: Richard Wagner. Mede als eerbetoon aan deze grote operacomponist die dit jaar 200 jaar geleden werd geboren, speelt Pieter een deel uit de Wesendoncklieder. Na muziek van Brahms, Franck en Karg-Elert bezetten de organisten weer samen de orgelbank. Zij besluiten met de Finale uit de Jupitersymfonie van Mozart.

Kijk voor meer informatie op de websites van Alkmaar Orgelstad en de Grote Kerk.

Pin It
Bekeken: 1302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/