Alkmaar, 6 september 2013. Verse regionale produkten staan misschien binnenkort op het menu van het ziekenhuis. Als zorginstellingen en ziekenhuizen regionale producten gaan gebruiken kan dat op termijn miljoenen euro's opleveren volgens Jacques Dekker. Dekker is programmamanager van Agriboard Noord-Holland Noord. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen had vier jaar geleden de primeur toen zij zaken ging doen met regionale ondernemers , die hun die produkten leveren. Het vergt investeringen bij de teler, in het vervoer van producten, in keuken, restaurant en personeel, maar het levert op termijn meer op. Volgens Dekker wordt in Nijmegen jaarlijks al twee ton bespaard, doordat er minder voedsel wordt weggegooid. Volgens hem is er ook een afname merkbaar in dieetkosten, medicijngebruik en ligdagen.

Agriboard heeft inmiddels contact opgenomen met het Medisch Centrum Alkmaar en is in gesprek met het Westfries Gasthuis en zorginstelling Wilgaerden uit Hoorn .

Pin It
Bekeken: 1036x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/