Burgemeester Piet Bruinooge heeft naar een nieuw middel gegrepen om de vijf relschoppers aan te pakken die afgelopen weekend de politie belaagden met pepperspray. Bruinooge is altijd fel geweest over dergelijke misdragingen en schreef de vijf Alkmaarders: "Met name uw gedrag ten aanzien van politiefunctionarissen neem ik zeer hoog op. Geweld tegen mijn politiemensen is onacceptabel".

Bruinooge heeft de groep, vanuit zijn bevoegdheid als burgemeester, een gebiedsverbod opgelegd voor het Waagplein en de Paardenmarkt, plus directe omgevingen. Vier zijn drie maanden verbannen, de vijfde tot een half jaar omdat hij zich al vaker had misdragen. Ook krijgt een ieder een dwangsom van € 2.500 tot € 10.000 als hij de komende zes maanden samenschoolt en overlast veroorzaakt. Het gaat om vijf Alkmaarders van tussen de 17 en 23 jaar oud.



Pin It
Bekeken: 3974x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/