Alkmaar, 9 september 2013. In het coalitieakkoord van december 2012 is voor de Zeswielen een enkelzijdig fietspad aan de huizenzijde opgenomen. Op 24 januari dit jaar heeft ook de fractie van de Onafhankelijke Partij Alkmaar ingestemd met het raadsvoorstel. De fractie is nu van mening is dat er verder onderzoek nodig is. Uit een informatiebijeenkomst over het Zeswielentrace op 3 april 2013 en de vervolgverslagen van de Klankbordgroep Zeswielentracé blijkt dat de bewoners het geplande fietspad aan de huizenkant een slecht idee vinden. De Fietsersbond Alkmaar vindt de huidige en geplande opversteekplaatsen onveilig. Ook de Historische Vereniging Alkmaar heeft kritiek want het historische karakter van de bruggetjes en het slootje worden met aanleg van een fietspad aangetast, en zelfs het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft bedenkingen, voornamelijk vanwege de waterhuishouding en de staat van de kades en oevers.

Vanwege alle kritiek is het voor OPA duidelijk dat de uitvoerbaarheid van het project problematisch is en moeizaam zal verlopen. De partij blijft vóór een gescheiden fietspad. Maar in het kader van het plan Fietsimpuls komt extra financiering ter beschikking en dat creëert mogelijkheden die volgens OPA nader onderzocht moeten worden.

Pin It
Bekeken: 1888x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/