Wethouder Pieter Dijkman heeft donderdag namens gemeente Alkmaar het landelijke manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ondertekend, dat bijdraagt het behalen van belangrijke doelstellingen wat betreft duurzaamheid.

Nederlandse overheden kopen jaarlijks voor rond € 73,3 miljard in en hebben dus grote invloed op het milieu en sociale aspecten. In het Manifest MVI staan ambities die verder gaan dan het manifest uit 2013, dat stond voor 100% duurzaam inkopen op basis van minimumeisen. Nu bepalen overheden zelf hun doelen op basis van eigen ambities. Binnen zes maanden wordt dan een concreet actieplan opgesteld, met steun vanuit het netwerk van gemeenten en experts gekoppeld aan het manifest.

"Maatschappelijk Verantwoord Inkopen past binnen het inkoopbeleid van de gemeente Alkmaar. Het betekent dat er bij de inkoop van diensten en goederen in alle fasen van het inkoopproces rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten van duurzaamheid", stelt wethouder Dijkman. Dit stimuleert beperking van CO2-emissies, transitie naar een circulaire economie, social return en bestrijding van schendingen van mensenrechten in de (internationale) productieketen.

Ook specifieke lokale doelstellingen worden met MVI geholpen, vult Dijkman aan, "zoals het stimuleren van bepaalde bedrijfstakken en het bevorderen van werkgelegenheid."

Pin It
Bekeken: 2877x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/