Alkmaar, 13 september 2013. De respons bij de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is na de eerste week van de wedstrijd al groter dan het voorgaande jaar. Binnen 10 dagen stemden meer Nederlanders op hun favoriete molen dan de 18.000 stemmen over heel 2012. Dankzij een extra campagne in het kader van het 90-jarig jubileum van vereniging De Hollandsche Molen, doneert iedere stemmer 1 euro aan zijn favoriete molenproject. Iets wat zichtbaar het aantal stemmen doet stijgen. Dit jaar dingen zeven spraakmakende molenprojecten, waaronder de Strijkmolen B in Alkmaar, naar de molenprijs. Een prijs waaraan € 90.000,-, vanwege de 90 jaar, is verbonden ten behoeve van de uitvoer van het genomineerde molenproject. De projecten die niet de hoofdprijs winnen, krijgen het aantal stemmen uitgekeerd in euro's. 

De zeven projecten zijn allen gericht op het behoud en toegankelijk maken van de betreffende molens. Daarom zijn in de nominatieronde door de jury onder leiding van Liesbeth van der Pol, zo min mogelijk voorwaarden verbonden aan de projectplannen. Zo kunnen ook projecten worden aangemeld waarvoor normaal gesproken geen overheidssubsidies beschikbaar is. Dat leverde een breed palet op aan molenprojecten, van groenbeheer tot educatieve functies en van specifieke restauratie tot volledige nieuwbouw.

Via de website Molenprijs kan het publiek tot 1 oktober stemmen en op 3 oktober wordt de uitslag  bekendgemaakt. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot. De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. 

Pin It
Bekeken: 960x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/