Alkmaar, 19 september 2013. De wethouders Peter de Baat (VVD) en Anjo van de Ven (OPA), en Marja Flameling en Bart Beerepoot van Univé Zorg ondertekenen vrijdag 20 september het convenant 'wijkgericht werken doe je samen' en het uitvoeringsprogramma 'wijkgericht werken in Alkmaar West'. Door een betere koppeling tussen zorg en welzijn kunnen mensen langer in hun eigen omgeving blijven wonen. Via het opzetten van wijkgezondheidsteams krijgen mensen een duidelijk aanspreekpunt om de hoek voor zorg en welzijn. Met de ondertekening bekrachtigen de partijen hun samenwerking voor de komende twee jaar.

De samenwerking tussen de partijen zorgt ervoor dat zorg en welzijn beter op elkaar en dichtbij de klant in de wijk wordt aangeboden. De pilot 'Alkmaar West Vitaal' maakt deze samenwerking goed zichtbaar, bijvoorbeeld op het vlak van preventie van gezondheidsproblemen en overheveling van begeleiding. Daarbinnen werken de huisartsenpraktijken van die wijk, verschillende zorg- en welzijnspartijen en een vrijwilligersorganisatie samen aan een wijkgerichte aanpak voor kwetsbare burgers van 65 jaar en ouder. De pilot en het convenant hebben een looptijd van twee jaar. Tussentijds worden de activiteiten en resultaten geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

In Alkmaar West Vitaal werken de volgende organisaties samen: gemeente Alkmaar, Zorgkantoor Noord-Holland Noord en Univé Zorg (onderdeel van Coöperatie VGZ), huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland (HONK) met vier huisartsenpraktijken in de wijk, Evean Thuiszorg Noord-Holland Noord, welzijnsorganisatie de Wering en vrijwilligersorganisatie Wonen Plus Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1585x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/