Alkmaar, 20 september 2013. Al jaren ondersteunt Alkmaar starters met de regeling voor Startersleningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten de regeling te verruimen. De huidige kostenondergrens voor bestaande huizen vervalt per 1 oktober 2013. Hierna is ook voor de goedkoopste bestaande woningen een Starterslening mogelijk. De criteria voor Startersleningen in Alkmaar konden daarmee ook verruimd worden. Dit betekent dat ook de goedkoopste bestaande behuizing straks in aanmerking komen voor een lening. Het rijk vergoedt sinds dit jaar de helft van Startersleningen zodat de gemeente twee maal zoveel toekenningen kan doen. Voor 2013 is bovendien nog voldoende budget, omdat dit jaar minder aanvragen binnenkwamen. Voor 2014 is de situatie rondom Startersleningen onzeker. Dit hangt af van het de regering.

Per 1 oktober zijn Startersleningen mogelijk voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen waarvan de verwervingskosten lager zijn dan € 178.500. De prijs van de woning moet vanaf 1 oktober dus lager zijn dan € 170.000 inclusief 'kosten-koper' als deze van toepassing zijn. Wethouder Hamberg benadrukt het belang van het zo goed mogelijk ondersteunen van starters: "Met deze aanpassing van de regeling is het voor starters gunstig om met behulp van een Starterslening een woning te kopen. De huidige verbeterende woningmarkt vraagt om verdere ondersteuning van de doorstroming op de woningmarkt. Deze uitbreiding van de regeling Startersleningen doet dat."

Informatie over de regeling voor Startersleningen staat op de website van de gemeente Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1184x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/