Alkmaar, 22 september 2013. Zaterdagavond hebben de waterpolodames van DAW thuis een goed resultaat behaald tegen de altijd lastige tegenstander DWT uit Haarlem. Gemotiveerd om de van DWT bekende sterke pressing te ontwijken gingen de dames te water voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen wilde promotie naar de hoogste klasse uiteindelijk net niet lukken, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor jeugdspeelster Catelijn van 't Hoff is het sowieso al een mooie kans om zich te profileren. Zij mocht debuteren tegen waardige tegenstand. Dat de dames al in het eerste kwart een 2-0 voorsprong hadden afgedwongen door snel en bewegelijk spel bracht de Haarlemmers in een lastige hoek en moesten vanaf dat moment al achter de feiten aanlopen.

DAW bleef bewegelijk en creëerde kansen en 'man-meer' situaties maar benutte ze nog niet genoeg, met één score tot gevolg in het tweede kwart. In het derde kwart scoorden beide teams met 5-2 tot gevolg. Doordat het bij de Alkmaarders verdedigend goed klikte kon DWT veelal weinig inbrengen, en anders was er nog de goed keepende Joy Steemeijer. In het laatste kwart werd er niet gescoord maar toen had DAW al een comfortabele voorsprong.

Tamika van 't Hoff was topscorer met twee doelpunten, Linda Schenk, Carlijn Nooij en Saskia Kansen scoorden eenmalig.

Bekeken: 1058x