Alkmaar, 23 september 2013. Na het behalen van de titel Beste Sommelier van Nederland in 2012 en succes op het Wereldkampioenschap Sommelier in Tokyo in maart, zal Jan-Willem van der Hek nu op Europees niveau Nederland vertegenwoordigen. Tijdens het WK in Tokyo behaalde de 27-jarige Alkmaarder als jongste van de 57 deelnemers de 27e plaats en werd hiermee beste Internationale Rookie. Het EK Sommelier wordt eens per drie jaar gehouden, dit jaar van 26 t/m 29 september in San Remo, Italië en Monte Carlo, Monaco. "In Tokyo heb ik veel nieuwe indrukken gehad en ervaringen op gedaan. Ik heb mij nog vele malen beter kunnen voorbereiden. Ik weet nu ook wat ik van mijn concurrenten kan en moet verwachten. Mijn doel is dan ook om bij de top 12 te eindigen." zegt Van der Hek.

De 27-jarige Alkmaarder werkt als Director of Wine bij het Alkmaarse Flex4wine. Daarnaast is hij sinds deze maand het gezicht voor de wijnen van supermarktketen Lidl Nederland en adviseert hij enkele toprestaurants. Zijn lat ligt hoog. Europa is sterk en laatste keer dat een Nederlander de EK top 12 behaalde was in 2004. Jan-Willem schat zijn kansen goed in: "Het is absoluut nog geen gelopen race, maar als ik mijn kennis en kunde vergelijk met die van voor het WK heb ik de afgelopen maanden erg grote stappen gemaakt!"

Tijdens Internationale Sommelier Kampioenschappen wordt van de deelnemers een zeer brede en precieze kennis verwacht van alle producten waar een sommelier mee te maken heeft. De nadruk ligt natuurlijk op wijn met onder andere met blindproeven, karafferen en decanteren, gastheerschap en wijnspijs combinaties. Maar ook brede kennis over destillaten, koffie, thee en sigaren wordt getoetst.

Foto: Bas Arps

 

Pin It
Bekeken: 1039x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/