Alkmaar, 23 september 2013. De streekbussen in Alkmaar en omgeving zijn vanaf nu extra schoon. dankzij het zeven leden tellende Cleanteam 's Heeren Loo Noordwest-Nederland. Het is het tiende Cleanteam dat Connexxion heeft opgezet in samenwerking met een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het Alkmaarse team is vorige week begonnen en zal vierenhalve dag per week spiegels, ramen en het interieur van de bussen een extra schoonmaakbeurt geven, ruimen rommel op en verzamelen achtergelaten voorwerpen. Dat gebeurt trouwens altijd onder begeleiding. Voor hun werkzaamheden ontvangt het Cleanteam een vrijwilligersvergoeding. Om naar hun werk te komen, krijgen de 'Cleanteamers' een gratis vervoerspas.

Connexxion wil met Cleanteams een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en niet alleen maar passagiers vervoeren. De cliënten van 's Heeren Loo kunnen op deze manier buiten de beschermde muren iets in en voor de maatschappij betekenen. Ze vinden het werk leuk om te doen en het wordt door de reizigers en de chauffeurs bijzonder op prijs gesteld, zo leert de inmiddels jarenlang ervaring. Het eerste Cleanteam was in 2006 in Enschede aan de slag gegaan. Daarna volgden Arnhem, Zaandam, Leeuwarden, Haarlem, Velsen. Hoorn, Hilversum, Bemmel en nu dus Alkmaar.

 

Pin It
Bekeken: 1863x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/