Oudorp, 25 september 2013. Hare Majesteit Koningin Máxima opende in oktober 2011 het Exodushuis in Oudorp, terwijl er skeptici waren over de leefbaarheid van de omgeving. Exodus Alkmaar helpt namelijk (ex-) gedetineerden om weer volledig deel te nemen aan de samenleving. Het huis biedt plaats aan 14 bewoners en staat open voor zowel mannen als vrouwen. Zij leren vaardigheden gericht op wonen, werken, relaties en zingeving. Sinds de opening van het Exodushuis hebben betrokken partijen een conventant opgesteld, dat vanuit deze locatie geen overlast voor de omgeving ontstaat. Ook beschrijft het hoe het leef- en woonklimaat in de omgeving van het Exodushuis op peil kan worden gehouden. Ook is er een beheerscommissie opgezet voor de handhaving. Het gevolg is dat er maar weinig problemen zijn geweest.

Naast dat de situatie rond het reïntegratieproject in de gaten gehouden wordt, wordt er zichtbaar aan veiligheid gewerkt. Bijvoorbeeld door het wit schilderen van het plafond in het nabijgelegen fietstunneltje. Wethouder Peter de Baat: "Dankzij de inspanningen van genoemde partijen zijn er nauwelijks meldingen van betekenis rondom Exodus geweest. Het witschilderen voorkomt gevoelens van onbehagen; de tunnel ziet er schoon, heel en veilig uit."

De werkzaamheden in het tunneltje starten op donderdag 26 september met het reinigen, stralen en repareren van het plafond. De schilderswerkzaamheden beginnen op maandag 29 september. Mogelijke overlast voor de gebruikers van het fietstunneltje wordt tot een minimum beperkt.

Pin It
Bekeken: 963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/