De Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar is het grootste en drukst bezochte monument in de gemeente. Vanaf donderdag is de kerk weer gratis geopend tot eind september en zullen wekelijks duizenden bezoekers de kerk binnenstromen. Tijdens de zomeropenstelling is niet alleen het gebouw het bezichtigen waard. De Grote Kerk biedt prachtige zomeravondconcerten, vrij toegankelijke kaasmarktconcerten en dit jaar ook de bijzondere World Press Photo expositie.

De meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar uit de hele wereld worden tijdens de World Press Photo expositie voor het eerst in de Grote Kerk van Alkmaar getoond. Vanaf vrijdag 14 juli tot en met 20 augustus is de tentoonstelling gratis te bekijken.

Vanaf 14 april wordt vrijwel elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis kaasmarktconcert van een half uur gegeven. De concerten worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel.

Ook deze zomer wordt in de maanden juli, augustus en september weer een aantal orgelconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 5 juli en wordt verzorgd door (huis)organist Pieter van Dijk en andere grote organisten.

De Grote Kerk Alkmaar is in het voorseizoen (30 maart t/m 1 juni) en het naseizoen (12 t/m 29 september) geopend op donderdag t/m zaterdag en in het tussengelegen hoogseizoen op dinsdag t/m zondag. De openingstijden zijn van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk voor alle informatie op grotekerkalkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 4543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/